Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 15. august 2017

Tvillingernes første skoledag

I dag var det blevet de kongelige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephines tur til at have første skoledag. De kom, traditionen tro, frem på Amalienborg slotsplads foran deres hjem i Frederik VIII's Palæ sammen med far og mor, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. 

Men hvor det var tydeligt, at den seks et halvt årige Josephine glædede sig meget til at komme i skole, var hendes bror Vincent noget mere beklemt. Med sin mor i hånden og forgrædte øjne trådte Vincent nemlig ud foran det store opbud af pressefolk og almindelige nysgerrige, der var stimlet sammen på slotspladsen. Og det var formentlig derfor, at den ellers så glade og smilende prins var beklemt. Under det meste af det godt fire minutter lange seance med pressen trykkede den seks et halvt årige prins sig tæt ind til sin mor og lod sin søster om at svare på spørgsmål fra pressen.

På det korte møde bekræftede kronprinsparret, at tvillingerne, som hidtil ellers har fulgtes ad i tykt og tyndt, skal gå i hver sin klasse.

Jeg skal gå i A og Vincent skal gå i B,” fortalte Josephine.


Kronprins Frederik uddybede beslutningen om at skille tvillingerne ad med begrundelsen, at de som forældre havde vurderet, at det var bedst for børnene:

"Det er vores egen vurdering. De ser hinanden i frikvartererne og derhjemme og er hinandens bedste kammerater, så vi tror ikke, det usundt for dem at få nogle nye kammerater. De er hinandens bedste venner og kan se hinanden i frikvartererne. Men vi syntes, de også skulle have nogle nye kammerater,” forklarede Kronprinsen.

De to nye skolebørn havde skoletaskerne parat og ville gerne fortælle den fremmødte presse, hvad de havde i dem: "Der er skolebøger," lød det stille fra prins Vincent. - "Og blyanter og penalhus," tilføjede prinsesse Josephine, der var så meget i hopla, at hun lavede en lille pirouette undervejs. 

Prinsesse Josephine og prins Vincent skal ligesom deres to storesøskende, prins Christian og prinsesse Isabella, gå på Tranegårdsskolen i Hellerup. - "Og de glæder sig til at tage imod deres mindste søskende," sagde kronprins Frederik. 

Begge forældre lagde ikke skjul på, at det også var en stor dag for dem, at de nu sender de yngste i børneflokken i skole. Derefter sluttede mødet, og de kommende royale skolebørn med de store tasker på ryggen skyndte sig ind gennem porten igen, blot for kort tid efter at sætte sig ud i en af Kongehusets biler for at køre i skole for første gang.


 
   Mors eget billede fra skolegården, postet på Kongehusets Instagram-profil 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar