Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 15. januar 2012

♔ Dronningens 40 års Regeringsjubilæum - søndagens program ♔

Det bliver lidt af et historisk syn i dag, når den kongelige familie efter vagtskiftet klokken 12:00 på Amalienborg, træder ud og hilser på danskerne.
Dagens balkonscene vil nemlig ikke finde sted fra blot en enkelt balkon, men hele tre, når den kongelige familie viser sig.



Inden da har dronning Margrethe og kronprins Frederik sat regeringen stævne - præcis som dronningen gjorde det for 40 år siden, få timer inden daværende statsminister Jens Otto Krag udråbte hende til Danmark nye regent. Regenten afholder således statsråd klokken 10, og 40 minutter senere får weekendens jubilar overrakt en gave fra regeringen og Folketinget på Christiansborg Slot.

Efter balkonscenen byder kronprinsparret på frokost i deres hjem i Frederik VIII's Palæ. De indbudte er hele den kongelige familie og udenlanske gæster.
Det er første gang, at kronprinsparret er værter ved et arrangement af denne karakter.

Klokken 15 er der festgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke, og festlighederne der markerer dronningens 40 års jubilæum, afsluttes på behørig vis med gallataffel på Christiansborg Slot, i aften klokken 20.

Så endnu en dejlig lang og kongelig dag, venter alle danskere - både dem der følger slagets gang live i Københavns kulde, eller dem der har første parket til det hele hjemme foran fjernsynet :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar