Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

søndag den 24. juli 2011

♔ Norge i sorg! ♔






Den norske kongefamilie deltog søndag formiddag i gudstjenesten i Oslo Domkirke, hvor der lørdag aften var blev lagt et hav af blomster og tændt stearinlys, til minde om ofrene for massakren på Utøya og bombeangrebet i den norske hovedstad fredag, som foreløbig har kostet i alt 92 mennesker livet.
Hele familien var dybt berørte, og kronprinsesse Mette-Marit kunne slet ikke holde tårerne tilbage, da hendes børn, Marius, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus, med hjælp fra far Haakon og farmor Sonja, tændte lys ved alteret.

Mette-Marit er personligt ramt af den frygtelige tragedie, da en af de dræbte på øen Utøya var hendes stedbror, Trond Berntsen, som arbejdede på øen som civil vagt. Han var 51 år og far til to. Ifølge vidner var han en af de første der blev mejet ned, da han forsøgte at stoppe morderen, Anders Behring Breivik, i et forsøg på at dræbe børn og unge!!!




















Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon besøgte lørdag eftermiddag Sundvollen ved Tyrifjorden, hvor de talte med ofre, pårørende og hjælpemandskab, der stadig leder efter savnede efter massakren på Utøya.

- Vi mødte de hårdest ramte. Dem, som har gennemlevet et døgn, som ingen kan sætte sig ind i, fortalte kong Harald, der roste hjælpemandskabernes uforfærdede indsats. Og han opfordrer alle til at tage særligt hånd om hinanden i denne vanskelige tid for Norge, hvor mange børn og unge er bange.
- I den situation, som vores land befinder sig i, er det vigtigt at vise, at friheden er vigtigere end frygten.
Norge er ramt af en national katastrofe, gerningen er et angreb på det norske samfund og kernen i demokratiet. Det er i disse situationer, vi står fast på vores værdier - vi står fast på troen på at leve i et frit og trygt land.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar