Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 14. april 2011

♔ Hvad skal tvillingerne hedde? ♔

Gætterierne har været igang lige siden de to små tvillinger blev født på Rigshospitalet i København, lørdag den 8. januar; Hvad skal de to små hedde?



Og buddene er mange - og meget blandede! Ifølge TV2's meningsmålinger, ligger navnene Ingrid og Valdemar på 1. pladsen, blandt seerenes bud. Personligt tror jeg ikke de kommer til at hedde nogle af delene - ikke til fornavne ihvertfald.
Jeg tror de vælger mere internationale navne - altså navne som uden de voldsomme problemer, kan udtales på engelsk.
Prins Valdemar lyder da meget sødt - på dansk, men prøv lige at sige det på engelsk...straks ledes tankerne hen på Harry Potter-universet og Lord Voldemort - og så går det charmerende ligesom lidt af det ikk?

Ingrid kunne være et ganske fint bud, eftersom kronprins Frederik elskede sin gamle mormor, dronning Ingrid meget højt, og dermed kunne bruge navnet som en hyldest til den nu afdøde dronning. MEN navnet er allerede udbredt hos den "nye generation", nemlig har Haakon og Mette-Marit i Norge en prinsesse Ingrid Alexandra, og kronprinsens kusine, prinsesse Benediktes ældste datter, Alexandra af Berleburg, har også valgt navnet til sin datter - som vi ikke må håbe vælger at underskrive sig med sit fulde navn: Ingrid Alexandra Irma Astrid Benedikte komtesse af Pfeil og Klein-Ellguth.

Vi ved at der er en tradition i kongefamilien for, at børnene får fire navne hver, så Ingrid og Valdemar kunne meget snildt indgå som et af de øvrige navne - hvilket jeg tror mere på, end at de bliver brugt som fornavne. Faktisk er de allerede brugt - når vi kigger på listen af mere nutidige navne i vores kongelige familie:

Nikolai William Alexander Frederik

Felix Henrik Valdemar Christian

Christian Valdemar Henri John

Isabella Henrietta Ingrid Margrethe

Henrik Carl Joachim Alain





Prins Joachim har også Valdemar blandt sine navne, dog stavet med W:
Joachim Holger Waldemar Christian
- (det er i øvrigt ham på det sort/hvide billede ovenover)

Jeg tror mere på en lille Margrethe, hvis det absolut skal være et kongeligt navn - så er det navn nemlig også ført videre i familien som fornavn. Men faktisk tror jeg allermest på, at kronprinsparret overrasker, lige så vel som prins Joachim og Alexandra gjorde det med navnet Felix i 2002.

- Nå men uanset hvad man gætter på, så ved vi det jo først med sikkerhed, når de to små i eftermiddag får navnene i Holmens Kirke.
Igår var den lille familie - dog uden dagens hovedpersoner - til generalprøve i kirken, sammen med kongelig konfessionarius og tidl. biskop Erik Norman Svendsen.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar