Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

mandag den 4. april 2011

♔ Frede på facebook...wanna be friends? ♔



- De har begge gået på Århus Universitet. De er begge ekspert i Australien. Og de har utroligt mange fælles venner...
Der er påfaldende mange ligheder mellem kronprins Frederik og den person, der gemmer sig bag en anonym facebookprofil, oprettet uden billede og med et af de mest almindelige danske navne, "Jens Peter Hansen".
Det er BT der står bag "afsløringen", men også TV2's Go' morgen Danmark bragte historien i mandagens udsendelse, og Morten Resen forsøgte sig endda med en venneanmodning....der må en fortsættelse næsten følge? :-)

Meget tyder på, at kronprinsen i ly af den anonyme profil dyrker sine venner og sit netværk på Facebook - og hvorfor ikke? Han er en moderne mand der dybest set ønsker at leve som alle andre dødelige, og en facebook-profil er jo noget "alle og enhver" har efterhånden.

Den hemmelige profil har kun 21 venner, men flere af dem hører til blandt kronprins Frederiks nærmeste venner i den virkelige verden. Det gælder blandt andet kronprinsens barndomsven Holger Foss, hans nære ven fra tiden i frømandskorpset Jeppe Handwerk og Caroline Heering, der er Marys privatsekretær.

Hvis profilen er oprettet på Amalienborg, er det ikke første gang kronprinsen har optrådt under falsk navn. I sin tid som studerende ved Harvard kaldte kronprinsen sig for Frederik Henriksen. Han er ikke det eneste medlem af den royale familie, der kan have behov for at gemme sig bag en falsk identitet, afslører en anonym kilde, med kendskab til kongehuset, overfor B.T.
- "Dronningen har ved flere lejligheder, hvor hun ønskede at være anonym, kaldt sig Marie Hansen. Kronprinsen har mere end én gang kaldt sig Hansen ved festlige lejligheder ude i byen, blandt andet i forbindelse med koncerter", siger en anonym kilde med kendskab til det danske kongehus til BT.

Nyheden om Frederiks hemmelige profil slap ud mandag morgen, og mandag aften var den fjernet fra facebook - men BT havde selvfølgelig allerede været på pletten søndag aften og lavede da et screendumb af "Jens Peter Hansens" profil, mens den var fuldstændig offentligt tilgængelig for alle med adgang til facebook., og her fandt de bla. frem til et billede postet af "Jens Peter Hansen" allerede i marts sidste år.



På fotoet ser man et åbenlyst forelsket par, som tilsyneladende er på skiferie sammen. Den unge kvinde gemmer sig godt nok bag et par meget store skibriller, men både hun og den storsmilende Jens Peter ser meget lykkelige ud. Billedet kunne være taget efter en lang dag på løjperne bedømt efter lyset. Og her er der vist ikke længere nogen tvivl om hvem parret på billedet er?

Ekspert i sociale medier, Thomas Bigum, opfordrer Kronprinsen til at gå aktivt ind på facebook. - "Han hører hjemme på facebook – det er en oplagt mulighed for at møde folket. Han er et brand på lige fod med alt andet".

Thomas Bigum mener, at Kronprinsparret bør få en offentlig profi så hurtigt som muligt.
- "Frederik og Mary skal gøre det personligt, og skrive nogle personlige og spændende ting, som kan interessere befolkningen. 'Vi tager af sted til Grønland i morgen – Vi glæder os til at møde det grønlandske folk,' osv.
Jo mere folket er royalister, des større magnet vil en facebookprofil være ud ad til. Altså, hvis kongehuset er populært i Danmark, så vil de sociale medier være til gavn for hele Danmark, fordi det vil sprede sig til udlandet – sådan er det gået i Norge. Mette-Marit og Haakon har enorm succes på de sociale medier",
siger Thomas Bigum til BT.

Du kan i øvrigt besøge det norske kronprinspars profil her:
http://www.facebook.com/Kronprinsparet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar