Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

torsdag den 24. marts 2011

♔ Hvorfor står du derude i regnen, svigermor - så gå dog hjem....! ♔

Når man bliver gift, følger der som bekendt lidt mere med, end det man lige er faldet for ved den udkårne...nemlig en svigerfamilie!
Det er ikke altid guld og grønne skove, og det er sikkert ikke nemmere at få et lands regent som sin svigermor!? - Og dog; hun er trods alt (i forhold til visse andre) godt opdraget, og ved hvad man gør og ikke mindst, hvad man ikke gør - og dermed også hvad man kan tillade sig at byde andre mennesker. Så jeg vælger at tro, at vores dronning Margrethe er en ganske god svigermor for både kronprinsesse Mary og prinsesse Marie. De virker ihvertfald hver især, til at hygge sig i hinandens selskab.


Også prins Henrik - eller prinsgemalen som han hedder nu til dags - ser ud til, at være rigtig glad for sine sønners valg af koner.
Begge prinsesser har også offentligt forsvaret deres svigerfar, mod danskernes mange beskyldninger om hans dårlige sprog - mange mener ligefrem at prinsgemalen ikke VIL tale dansk! Til hans forsvar skal det lige tilføjes, at han og dronningen taler fransk sammen derhjemme, og altid har gjort det.

- "Det er ikke udtalen eller accenten, der viser, hvor godt man kender et sprog. Det er ordforrådet. Og prins Henriks ordforråd er meget stort". siger prinsesse Marie.

Prinsesse Marie har fransk som modersmål ligesom prins Henrik, mens hans anden svigerdatter, kronprinsesse Mary har engelsk som modersmål. Og hun vil heller ikke høre tale om, at svigerfar er dårlig til dansk, fordi han har fransk accent.

- "Det er meget få, der kan tale dansk uden accent, når de har lært sproget som voksne. Så jeg synes, det er en meget urimelig kritik", siger Mary.






























Ingen kommentarer:

Send en kommentar