Tomorrow's crowned heads

Tomorrow's crowned heads

tirsdag den 13. juli 2010

♔ Frederik & Mary ♥ Isabella ♔












Lørdag den 21. april 2007 kl. 16:02 på Rigshospitalet i København, nedkom kronprinsesse Mary med sit og kronprins Frederik's andet barn - en lille velskabt pige på 3350 gram og 50 cm. Den lille prinsesse, er den første danske prinsesse der er født siden dronning Anne-Marie's fødsel tilbage i 1946. Hun er dronning Margrethe's 4. barnebarn, og eneste pige i børneflokken.








Den lille prinsesse blev døbt søndag den 1. juli 2007 kl. 11:30 i Fredensborg Slotskirke. Hendes fulde navn blev Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, prinsesse til Danmark, komtesse af Monpezat.
- "Isabella", er en form af navnet Elizabeth, som er kronprinsesse Marys mellemnavn.
"Henrietta", er navnet på Isabellas mormor; Henrietta "Etta" Clark Donaldson, Mary's afdøde mor. "Ingrid", er navnet på Isabellas oldemor, kronprinsens højtelskede mormor, Dronning Ingrid, som døde få måneder efter at Frederik mødte Mary i Sydney - og "Margrethe", er selvfølgelig navnet på Isabellas farmor, dronning Margrethe 2.

Den lille prinsesse har 6 faddere; kronprinsesse Mathilde af Belgien, prinsesse Alexia af Grækenland, Nadine Johnston, Christian Buchwald, Peter Heering og Marie Louise Skeel. Peter Heering er i øvrigt en af kronprinsens barndomsvenner og gift med Mary's hofdame, Caroline Heering. Marie Louise Skeel (kaldet Malou) er en af Mary's nære veninder, og bosat på Birkelse Gods ved Aabybro i Nordjylland.

Efter dåben blev den lille familie hyldet udenfor Fredensborg Slot, af de mange mennesker der var mødt op med flag og godt humør - og efterfølgende var der en privat fest i kronprinsparrets bolig, hvor der blev grillet og gæsterne havde mulighed for at bade i poolen i haven. En meget afslappet barnedåb, for både børn og voksne.






















Her lidt blandede billeder fra prinsesse Isabella´s første år:




Sommer 2007 på Gråsten Slot






På skiferie i Verbier 2008


Ingen kommentarer:

Send en kommentar